Легендарният тенисист Андре Агаси потвърди жестоката новина за смъртта на своя баща, която преди това беше обявена в няколко американски медии. Емануел Агаси е починал на 90-годишна възраст в Лас Вегас. Това се е случило още на 24 септември, но едва сега става обществено достояние.

Агаси-старши също е бил спортист, но в съвсем друго поприще. Еманоул Агасян е бивш боксьор и се състезава за Иран на олимпийските игри през 1948 и 1952 г. След това се мести в САЩ, където променя името си на Емануел Агаси и получава прякора Майк.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Емануел Агаси е човекът, отговорен за тенис кариерата на знаменития си син. Именно заради това носителят на осем титли от Големия шлем често споменава, че е през голяма част от състезателната си кариера е мразил баща си от дъното на душата си, особено заради физическите наказания, които е понасял по време на тренировките като малък.

Както е известно, Андре Агаси в последните години често влизаше в ролята на треньор и съветник на най-добрия български тенисист Григор Димитров.