Съдията на стол Джанлука Москарела беше наказан да не ръководи повече двубои, докато срещу него тече разследване, съобщиха от АТП. Причината са провокативни думи, които Москарела е казал по повод едно от момичетата, подаващи топки на Чаланджър турнира във Флоренция миналата седмица.

Видео в социалните мрежи показва как Москарела казва на момичето следното: „Много си секси. Така гореща си физически или емоционално. Или и двете“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Инцидентът е станал по време на двубоя между Педро Соуса и Енрико Дала Вале, а съдията на стол не се е прочул само със сексуалните си намеци към девойката, а и с окуражаването си към единия от играчите.

При едно от прекъсванията на играта, когато Дала Вале не е бил на корта, съдията се е обърнал към Соуса с думите: „Скъпи Педро, остани концентриран, моля те“.

Москарела не е първият съдия на стол, който е наказан заради подобна реакция. Шведският арбитър Мохамед Мияни беше санкциониран да не ръководи двубои на два турнира, след като окуражаваше Ник Кириос на US Open.