Първата българска ракета в женския тенис Цветана Пиронкова е в една група с рускините Надя Петрова, Мария Кириленко и китайката Дзе Джън. Турнирът на шампионките в София започва на 30 октомври (вторник) в зала “Арена Армеец” и завършва на 4 ноември (неделя). Пловдивчанката е в група “Сердика”, на която водачка е Надя Петрова.

В другата група “Средец” водачка е бившата номер едно Каролине Вознячки (Дания), а след нея се нареждат Роберта Винчи (Италия), Шу-Вей (Тайланд) и Даниела Хантухова (Словакия).

Турнирът започва във вторник, първият мач на Цвети е от 18:15 часа, а програмата ще стане ясна малко по-късно днес. В първите четири дни ще се играят по три мача от груповата фаза, в събота са полуфиналите, а шампионката ще се определи в неделя. Всички двубои ще бъдат предаване пряко по БНТ.

“Настилката е най-добрата. Такава, на която се играе и в Истанбул. Очакваме епични битки", коментира Стейси Аластър - президент на WTA. На церемонията по жребия присъстваха още министърът на спорта Свилен Нейков и президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков./БЛИЦ

Група “Сердика”
1.Каролине Вознячки (Дания)
2.Роберта Винчи (Италия)
3.Су-Вей Сие (Тайланд)
4.Даниела Хантухова (Словакия)

Група “Средец”
1.Надя Петрова (Русия)
2.Мария Кириленко (Русия)
3.Дзе Джън (Китай)
4.Цветана Пиронкова (България)







untitled12_1.jpg

Мария Кириленко, Надя Петрова и Каролине Возняцки (от ляво надясно)