ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров научи името на първия си съперник на АТР 500 турнира в зала в Ротердам през следващата седмица. Българинът ще се изправи срещу италианеца Лоренцо Сонего, който е 46-и в световната ранглиста.

Димитров е поставен под номер 6 в схемата в Ротердам.

До момента Гришо и 28-годишният Сонего не са се срещали.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

При успех първата ни ракета ще очаква на осминафиналите в Нидерландия победителя от мача между унгареца Фабиан Марожан и тенисист от квалификациите. Евентуален следващ съперник на Димитров би бил третия поставен Холгер Руне. 

Гришо ще участва за десети път в Ротердам, където дебютира през 2009 г. с гръмка победа над Томаш Бердих и трисетов мач с водача в световната ранглиста Рафаел Надал.

Най-доброто класиране на българина в турнира беше през 2018 година, когато отстъпи на финала на Роджър Федерер. Миналата година Димитров стигна до полуфиналите в зала "Ахой".

Тази вечер Гришо се изправя срещу Карен Хачанов в полуфинал в Мaрсилия. Мачът им ще стартира около 19:30 часа. Българинът има три победи в три мача с Хачанов до момента. Димитров за първи път побеждава руснака през 2020 година във Виена, на следващата го прави в Париж, а през 2023 г. и в Шанхай.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!