Жребият за Мастърса на осемте най-добри в Лондон отреди Рафаел Надал и Роджър Федерер да бъдат в една група. Новак Джокович и Анди Мъри пък са заедно в другата, където попаднаха още Давид Ферер и Томаш Бердих.

В група "B", освен Надал и Федерер, място намериха  Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш.

Завършилите на първите две места в група "А" и "B" се класират за 1/2-финалите.

Турнирът започва тази неделя, а 1/2-финалите и финалът ще са съответно на 26 и 27 ноември. В първите шест дни на състезанието ще се играят мачовете от груповата фаза, като всеки ден ще има по две срещи от едната група, а на следващия по две от другата.

Всяка победа в групите носи 200 точки, преодоляване на финалите - още 400, а победителят добавя още 500. Максималният брой точки, който шампионът може да спечели, е 1500. Новак Джокович и Рафаел Надал са си гарантирали завършване на годината под съответно №1 и №2 в света, а битката е за третата позиция. Преди началото на финалния Мастърс разликата между Мъри и Федерер е 710 точки.

Група "А": Новак Джокович, Анди Мъри, Давид Ферер, Томаш Бердих
Група "В": Рафаел Надал, Роджър Федерер, Жо-Вилфред Цонга, Марди Фиш 


През тази година за първи път ще се проведе и Мастърс на ниво чалънджър, т.е. между осемте най-добре представили се тенисисти на турнирите от серията чалънджър. Състезанието ще се състои в Бразилия, а поради тази причина домакините дадоха WC на Томаш Белучи, който се състезаваше основно на АТР ниво. Той попада в Група "А", където са още Мартин Клижан, Андреал Бек и Боби Рейнолдс. В "B" са Руи Машадо, Дуди Села, Седрик Марсел Щебе и Матиас Бахингер.