Белгийката Жустин Енен заяви, че е нужна около половин година, за да се възстанови напълно от контузията в лакътя. 28-годишната тенисистка, която има седем титли от Големия шлем, ще направи официално завръщане на корта тази събота в австралийския град Пърт. След това Енен ще се пусне и на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.
Последното й участие на турнир от Шлема беше през юни на “Уимбълдън”.
 
"Изминаха шест месеца, откакто се контузих, но не мога да кажа, че съм възстановена напълно. Старая се максимално, прекарвам по два часа всеки ден в рехабилитация и се надявам по-бързо да се оправя. Когато разбрахме за сериозността на травмата, имаше съмнения дали ще мога да продължа кариерата си. Сега мога да кажа, че стъпка по стъпка състоянието ми се подобрява, но все пак ми се струва, че ще имам нужда от още около шест месеца, за да се възстановя напълно.
 
Още чувствам болки. Те са малки, преодолими, но ги усещам. Определено не съм фаворитка за Мелбърн. Надявам се постепенно да върна формата си, за да съм добре през юни или юли. Това би било чудесно", коментира Енен.