Гарбине Мугуруса е на крачка от класиране на полуфинал на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. След като в сряда даде само 3 гейма на водачката в схемата Екатерина Макарова, днес испанката спечели и втория си двубой от Група „Сердика”, след като се справи с Флавия Пенета – 0:6, 6:1, 6:1.

Това беше първият трисетов двубой от началото на турнира, като в него най-младата състезателка победи най-опитната. Срещата продължи час и 58 минути.
 
Началото бе повече от обещаващо за 32-годишната Пенета, която спечели първия сет без да загуби гейм – 6:0. През втората част Мугуруса изчисти играта си, а мощните й удари все по-често започнаха да намират целта. 21-годишната испанка успя да наложи своя стил и след успех с 6:1 гейма прати двубоя в решителен трети сет. В него играта бе равностойна, но по-агресивната игра на Мугуруса и донесе желания резултат.

21-годишната Мугуруса може да стане първата сигурна полуфиналистка в турнира още тази вечер, ако във втория двубой от групата Екатерина Макарова победи Ализе Корне.