Арина Сабаленка (Беларус) и Джесика Пегула (САЩ) е женският финал ва US Open година. Двете ще излязат на корта в Ню Йорк утре, събота след много зрелищни полуфинали. 

Сабаленка се класира първа, след като победи американката Ема Наваро с 6:3, 7:6 (2).

Още в началото на мача двете тенисистки си размениха по един пробив, но никоя от двете не успя да вземе предимство. Ключов се оказа шестият гейм, в който Сабаленка за втори път проби, а след това спечели и своето подаване.

Във втория сет Арина проби в началото, после поведе с 5:4 и подаваше за крайния успех.

Ема Наваро обаче проби, за да се стигне след това до тайбрек. В него  Сабаленка не започна добре. Тя загуби първите две точки, едната след двойна грешка. После обаче Арина се развихри и помете съперничката си със 7 поредни точки.

26-годишната тенисистка от Беларус за втори пореден път е на финал в US Open. Миналата година Сабаленка падна от Коко Гоф с 6:2, 3:6, 2:6.

В другия полуфинал Джесика Пегула (САЩ) победи Каролина Мухова (Чехия) 1:6, 6:4, 6:2.

Стартът беше превъзходен за чехкинята. Мухова безпроблемно и напълно безапелационно спечели първия сет. Във втория, оказал се ключов,  Пегула се съвзе и успя да стигне до трета част.

В нея Джесика вече имаше и психологическо предимство. 30-годишната американка осъществи пълен обрат и стигна до първия си финал на турнир от Големия шлем. И то в родния си град.