Миналогодишните шампиони в Купа "Дейвис" Чехия поведоха с 2-1 победи на Швейцария, а това стана след невероятна битка и спираща дъха драма в мач на двойки между Томаш Бердих/Лукаш Росол и швейцарския дует Станислав Вавринка/Марко Киудинели, завършил 6:4, 5:7, 6:4, 6:7(3), 24:22 в полза на шампионите.

Двубоят продължи 7 часа и 2 минути, превръщайки се в най-дългият като времетраене мач на двойки в Откритата ера на тениса, задминавайки с 42 минути досегашния лидер в тази класация - Налбандиян/Арнолд - Сафин/Кафелников, продължил 6 часа и 20 минути и завършил 19:17 в петия сет.

Снощният двубой в Женева беше и най-дългият като продължителност двубой в историята на Купа "Дейвис", а единствената по-дълга среща в историята на тениса е онзи епичен сблъсък между Иснър и Маю, продължил 11 часа и 5 минути.

Само петият сет на зрелищния двубой между Швейцария и Чехия продължи 215 минути.

Днес са решаващите два мача на сингъл. Ако 17-ият в света Вавринка успее да победи Бердих, то в петата среща Росол ще се изправи срещу Хенри Лааксонен. Както е известно, суперзвездата на швейцарците Роджър Федерер не участва в мача с Чехия. За гостите пък не играе 32-ият в ранглистата на ATP Радек Щепанек.