Александър Зверев отупа словака Алекс Молкан с 6:4, 6:2, 6:1 в мач от 1/32-финалите на „Ролан Гарос“ . В следващия  кръг германецът излиза срещу Франсис Тиафо (САЩ), който се намира в отлична форма. 

Саша започна с пробив срещу своя опонент, а до края двамата тенисисти си взеха подаванията.

Вторият сет започна като първия – Зверев пак проби Молкан. Германецът осъществи още един такъв в седмия гейм, като даде само една точка на словака, а при своето подаване приключи сета с 6:2.

Зверев бе още по-убедителен и в третия сет като отново започна с пробив, след което спечели своето подаване и отново реализира пробив.

Словакът показа зъби в изключително дълъг шести гейм, в който Зверев пропиля цели шест брейк пойнта. Накрая обаче №27 в света спечели.

В друг двубой от 1/32-финалите на Ролан Гарос Николас Джари (Чили) победи Томи Пол с 3:6, 6:1, 6:4, 7:5 за малко над три часа игра. Чилиецът, победил Гришо на финала в Женева, ще се изправи в следващата фаза срещу Маркос Гирон, който победи Иржи Лехечка с 6:2, 6:3, 6:2.

Аржентинецът Франсиско Серундоло се справи с Яник Ханфман (Германия) с 6:3, 6:3, 6:4 и също е в трети кръг, където ще премери сили с Тайлър Фриц (САЩ).