Александър Зверев (Германия) победи Стан Вавринка (Швейцария) с 1-6, 6-3, 6-4, 6-2 и за първи път достигна до полуфинал в турнир от Големия шлем. 
 
22-годишният исполин изигра много силен мач срещу по-опитния си опонент и напълно заслужено продължава напред в Аустрелиън Оупън.
 
На полуфинала Зверев чака победителя от последния четвъртфинал между Рафаел Надал и Доминик Тийм. 
Началото беше за Вавринка, който по изключително убедителен начин спечели първия сет. Швейцарецът дръпна с 4:0 гейма, след което не беше проблем да вземе преднина с 6:1. 
 
Втората част започна равностойно, но при 5:3 Зверев направи пробив и изравни сетовете - 1:1. 
 
На старта на следващата част двамата си размениха по пробив – 1-1, като в играта на Зверев се виждаха все повече позитивни неща. Шампионът от Лондон 2018 реализира нов брейк за 3-2, а което увереността му стана още по-голяма. В деветия гейм пропусна и два сетбола от посрещане, но свърши работата на собствен начален удар – 6-4.

В четвъртата част Зверев постигна ранен пробив, а след това резултатът набъбна до 4:0 гейма. В крайна сметка сетът приключи при 6:2 и Саша най-после постигната отдавна поставената си цел - да е поне на полуфинал на турнир от Шлема.