Олимпийският шампион от Токио 2020 Александър Зверев критикува организаторите на „Ролан Гарос“ заради програмата на мачовете на кортовете. Той обвини домакините на Откритото първенство на Франция, че фаворизират младата звезда Карлос Алкарас. Утре 25-годишният германец излиза срещу шест години по-младия испанец в среща от четвъртфиналите.

„Има огромна разлика между корт „Филип Шатрие“ и корт „Сюзан Ленглен“. Все едно играеш на различни континенти. От началото на турнира съм играл един път на „Шатрие“. Джокович има два мача, а Надал и Алкарас са с по три. Испанецът несъмнено е новата звезда и аз се радвам, че има нови лица. В нашата половина на схемата обаче трябва да има повече равнопоставеност на това кой къде и кога играе“, заяви Зверев.

„Според мен е справедливо да се съобразяват с Ноле и Рафа, все пак това са големите звезди на тениса. Сега се появява ново лице, което предизвиква голям интерес, но заради него игнорират останалите играчи. Новак игра два мача на „Сюзан Ленглен“, който е вторият по големина корт. Защо? Алкарас от своя страна игра втора среща от вечерната програма на голямата арена. Оставете ме мен, не мисля, че е справедливо спрямо Джокович“, допълни германецът.

„Мисля, че на четвъртфиналите ще се съобразят с Надал. Рафа предпочита мачовете през деня. Всички знаят, че не обича вечерните сесии. Предполагам, че мачът ми с Алкарас ще е вечерта, а аз до момента нямам вечерен мач. Според мен е видно какво се случва и кого организаторите предпочитат да видят в следващата фаза на „Ролан Гарос“. Това е срамно, защото и аз не съм слаб тенисист и съм №3 в света. Вероятно би било редно да се съобразят и с мен, но съм сигурен, че няма да се случи. Нямам нищо лично срещу Карлос Алкарас, в момента е сред най-добрите в света, но организаторите трябва да работят по-добре. Аз лично бих предпочел да играя в 14:00 часа, но мен никой не ме пита“, завърши миналогодишният полуфиналист от „Ролан Гарос“.