Александър Зверев се класира за шести път в кариерата си на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, след като записа втора поредна петсетова победа на турнира. 27-годишният германец се наложи над Холгер Руне с 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2. Следващият съперник на Зверев ще бъде австралиецът Алекс де Минор.

Руне успя пръв да постигне пробив, но след това му се наложи да спасява три брейкпоинта. В крайна сметка датчанинът успя да поведе с 4:2, които му отвори пътя към спечелване на първия сет.

През втората част Зверев успя да вземе добър аванс от 4:0 и в крайна сметка изравни резултата в мача. Руне направи ранен пробив в третия сет, но олимпийският шампион успя да го върне, а равенството се запази до 11-ия гейм, германецът датчанинът първо спаси два брейкбола, а след това направи брейк в подаването на германеца и отново поведе в мача – 2:1.

Зверев два пъти повеждаше с пробив в четвъртата част, но Руне успяваше да изравни и се стигна до 6:6. Силна игра от форхенд се оказа ключова за успеха на германеца в тайбрека. Александър Зверев поведе 4:1 в решителния сет и не допусна изненада, за да стигне до победата за 4:15 часа на корта.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК