Олимпийският шампион от Токио 2020 Александър Зверев победи световния №1 Новак Джокович със 7:6(4), 4:6, 6:3 след 2 часа и 29 минути игра и се класира за финала на заключителния за годината турнир на АТП в Торино. Германецът спря сърбина, който се целеше в рекорд на швейцареца Роджър Федерер. Маестрото има шест титли от надпреварата на осемте най-добри тенисисти през годината, а Ноле остава с пет трофея. Сърбинът не може да спечели финалния турнир при мъжете от 2015 година насам, въпреки че ще завърши като първи в световната ранглиста за рекордна седма година в кариерата си.

В първия сет двамата печелеха подаванията и едва в десетия гейм се стигна до шанс за пробив, но Джокович пропиля сетбол и Зверев изравни за 5:5. След това германецът не успя при две свои възможности за пробив и се стигна до тайбрек, в който все пак спечели със 7-4 точки.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Равностойната игра продължи и във втората част, в деветия гей на която световният №1 записа първия пробив в срещата и след затвърждаването му с доста труден и продължителен сервис-гейм спечели сета с 6:4, изравнявайки резултата.

Зверев записа първия си пробив едва в третия сет за 3:1 в своя полза и след това дръпна с 4:1. Шампионът от 2018 година демонстрира хладнокръвие на свой сервис и с ас за гейм на нула спечели тази част с 6:3, поднасяйки една от изненадите на турнира. На финала германецът ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, който елиминира норвежеца Каспер Рууд в другия полуфинал.