Александър Зверев победи Роджър Федерер със 7:5, 7:6(5) в днешния 1/2-финален мач от финалния "Мастърс" турнир в Лондон и по този начин се класира за финала в надпреварата, където ще се изправи срещу Новак Джокович или Кевин Андерсън. Двамата ще се срещнат във втория двубой от тази фаза за деня.

Това бе трета победа от общо шест мача в тура за германския младок срещу швейцареца в тура. Освен това класирането на финала за тази надпревара е негово най-добро постижение в турнира, който се провежда в английската столица. Швейцарецът от своя страна пък ще трябва да почака до другата година, за да спечели своя юбилеен стотен трофей в кариерата. Саша е и първият германски финалист на финалите на ATP oт 1995 година насам или по-точно казано от 23 години, когато за последно Борис Бекер игра в тази фаза на турнира и успя да го спечели, след като тогава победи Майкъл Ченг.

В историята на турнира само двама германци са вдигали трофея - това са Бекер, който има на сметката си три триумфа, както и Михаел Щих, който през 1994 година побеждава в спора за трофея Пийт Сампрас във Франкфурт, където по това време се провежда турнира. В първия сет между Федерер и Саша двамата си взимаха с лекота подаванията през всички геймове до заключителния 12-и гейм в който германецът проби на нула подаването на своя опонент и в крайна сметка спечели сета.

Вторият сет започна чудесно за Маестрото и той проби в третия гейм, но последва моментален рибрейк. До края на сета двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек в който всичко се реши след един единствен минипробив в десетата точка. 

В другия полуфинал един срещу друг се изправят световният номер 1 Новак Джокович и четвъртия поставен в схемата Кевин Андерсън. Мачът започва в 22:00 часа българско време.