Световният номер 4 Александър Зверев направи страхотен обрат срещу нидерландеца Талон Грикспор и след 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6(3) се класира за 1/8-финалите на "Ролан Гарос".

Германецът изоставаше с 1:4 и два пробива в петия решителен сет, но въпреки това стигна до успеха в двубой, продължил над три часа. В следващата фаза той ще се изправи срещу победителя от мача между Холгер Руне и Йозеф Ковалик.

Срещата започна отлично за Грикспор, който направи ранен пробив в първия сет. Той се оказа решителен за спечелването на частта с 6:3.

Във втория и третия сет германецът пое инициативата и по всичко изглеждаше, че ще спечели в четири сета, за да започне по-рано и доиграването на Григор Димитров срещу Зизу Бергс. След края на третата част нидерландецът поиска медицински таймаут и впоследствие вдигна нивото си на игра, за да вземе четвъртия сет след един пробив.

В петата част настъпи истинска драма. Грикспор поведе с 4:1 и два пробива, но Зверев ги върна и се стигна до шампионски тайбрек, в който германецът даде само три точки на съперника си и продължи напред в турнира.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК