Даниел Еванс се класира на полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Антверпен, след като спаси мачбол срещу Карен Хачанов. Британецът изоставаше със сет и пробив, беше на точка от загубата при 5-6 в тайбрека на втората част, но отказа да се предаде и завърши обрата след 3-6 7-6(7) 6-4 и над два часа и половина на корта.

Световният №17 бе много ядосан на няколко спорни реферски отсъждания и разочарован от пропуснатия шанс още във втория сет показа емоциите си, изритвайки мрежата точно пред Еванс заради грешно отсъждане на съдията, после два пъти удари стола на съдията с ракетата си, а оттам насетне рухна и прати британеца във финалната четворка.

Там 35-ият в ранглистата ще се изправи срещу Юго Умбер, който елиминира Лойд Харис по-рано днес с 6-3 7-6(2).

Голямата разлика в първата част се оказа представянето на Хачанов в ключовите моменти, когато бе изправен пред брейкболи. Руснакът спаси пет от общо пет опасности. Три от тях дойдоха в петия гейм, световният №17 се измъкна, а след това проби за 4-2. Последваха още два отразени брейкбола от страна на Карен, след което той затвори частта с 6-3. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Веднага след паузата руснакът поведе с нов брейк и изглеждаше така, сякаш Еванс няма отговор. Постепенно обаче британецът вдигна нивото на играта си, стана по-ефективен и от посрещане, и в представянето си на първи сервис, а това доведе до логична развръзка – рибрейк за 4-4.

Оттам насетне двубоят стана много равностоен, а при 5-6 в тайбрека световният №35 отрази мачбол, за да вземе частта със 7-6(7). В този сет Хачанов изрита мрежата току пред погледа на съдията и на Дан Еванс заради грешно отсъждане на реферите.

Всичко това означаваше, че британецът е поел психологическото преимущество. Показа го още на старта на третия сет, когато руснакът рухна и 35-ият в света проби за 1-0. До края той не изпусна аванса си и се класира на полуфиналите след 6-4.