Поставеният под №2 Гаел Монфис се класира с лекота за полуфиналите на Sofia Open 2021. Французинът надви с 2:0 сета Джанлука Магер (Италия) - 6:2, 6:2. Срещата в зала "Арена Армеец" продължи само 49 минути.

За Монфис това беше първи двубой в турнира, след като съперникът му във втория кръг Иля Ивашка (Беларус) се контузи и не излезе на корта. При предишното си участие на Sofia Open през 2019 г. Монфис отново достигна до полуфиналите, където беше спрян от бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия).

На полуфиналите Монфис ще срещне Маркос Гирон (САЩ), който по-рано днес се наложи с 6:4, 6:2 срещу Джон Милман (Австралия). 

"Чувствам се добре. Бях малко самотен, няма да ви лъжа. Тренирах, седях си в стаята. Накрая обаче това ме мотивира още повече. Бях готов за началото. Сега съм щастлив с представянето си. Чувствам се великолепно. И определено искам да победя утре и евентуално да спечеля тази купа след два дни", коментира Монфис след победата.

"Следващият ми съперник Маркос Гирон игра страхотно. Спечели здрави мачове. Мисля, че е много уверен и ще е доста трудно. Много харесвам Маркос. Това ще ни е първи мач. Но всъщност тренирахме заедно преди няколко седмици, а също и на Олимпийските игри. Той е страхотно момче и нямам търпение да се изправя на корта срещу него. Само съжалявам, че властите тук не позволиха присъствието на публика и тази прекрасна зала е празна", добави френската звезда.