Българските звезди от Sofia Open Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще бъдат в националния отбор, който ще гостува на Южна Африка за купа „Дейвис".

Мачът ще се състои през април или септември, като точните дати презстои тепърва да бъдат уточнени. След два сезона в група III България вече е в група II на зона Европа/Африка.  Промоцията стана възможна благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии и член на борда на директорите на световното за смесени отбори Hopman Cup.

Димитър Кузманов стигна №250 в световната ранглиста след участието си на полуфинал на „Чалънджър“ в Буенос Айрес през ноември. Той е един спечелен мач на сингъл от изравняването на рекорда на настоящия капитан Тодор Енев.

Адриан Андреев е №5 в класацията на ITF за юноши до 18 г. През 2018-а той стана шампион на двойки на US Open  и игра финал също на двойки на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Александър Лазаров стана първият българин, преминал квалификациите на Sofia Open. Той ще влезе в ранглистата на АТР в понеделник, като ще дебютира директно в първите 500 на света.