Руската тенисистка Вера Звонарьова едва не се задавила, след като разбрала, че ще играе с Цветана Пиронкова в полуфинала на “Уимбълдън”. Тя обаче призна качествата на българката и сподели, че срещу нея не знае откъде идват топките.

Веднага след успеха си 3:6, 6:4, 6:2 над Ким Клайстерс Вера казала: “Радвам се много, но сега ме чака още един много тежък мач с Винъс Уилямс”. Репортерът й казал: “Играеш с Цветана Пиронкова”, при което 21-ата в схемата едва не се задавила от изненада.

На пресконференцията вече по подготвена Звонарьова разказа за единствената си среща с нашето момиче. “Щом Цветана Пиронкова е победила Винъс Уилямс значи заслужава полуфинала. С нея има един мач от миналата година и ме победи с 6:0, 6:2. Не играх най-добрия си тенис, но ще трябва да си помисля малко за него и ще се приготвя най-добрия начин. Тя играе добре по целия корт. Трудно е да предвидиш какво ще направи. Понякога играе слайс, друг път удря топката силно, често сменя темпото. Срещу Пиронкова не знаеш откъде идват топките и губиш ритъма си”, сподели рускинята.

Полуфиналът е утре и най-вероятно ще започне в 15,00 часа българско време./БЛИЦ