Дебютиралият наскоро на професионалния ринг български боксьор Тервел Пулев  разкри интересни подробности около битката на брат си Кубрат с Владимир Кличко.  Двубоят през ноември миналата година можеше да изкачи българинът на световния боксов връх, но Кличко запази титлите си с нокаут.

„Кличко е много добър боксьор, в това няма никакво съмнение. За мача с Кубрат той вкара и личен мотив, защото бе атакуван с провокациите за допинга. Видя се в мача му срещу Дженингс, че търси само победата, но Кличко искаше направо да разруши брат ми и бе много нахъсан”, сподели Тервел Пулев пред bTV.

В първия си мач на професионалния ринг Тервел Пулев победи по точки хърватина Марко Чалич на галавечер в Милано. Двубоят бе от сериите на Международната боксова асоциация - AIBA Pro boxing. Той разкри, че следващият му мач ще бъде на 17 юли срещу германец.

“На професионалния ринг е съвсем различно. Получих добра представа от срещите на брат ми. Бях до него и видях нещата от кухнята преди и около мача му с Кличко. В професионално отношение мечтата ми е да отида на втора олимпиада. От България няма как да се откажа като идея. Мисля, че Ние като едно цяло бихме могли да се подобрим във всяка една сфера. Трябва много време, за да се промени един цял народ. Нека да бъдем обединени”, коментира братът на Кобрата за дебюта си на професионалния ринг.