Изпадналият от Бундеслигата в края на миналия сезон Гройтер Фюрт също се нареди на опашката за българския национал и звезда на „Ботев” (Пд) Тодор Неделев.

„Детелините” спешно търсят заместник на контузения нападател Никола Джурджич, който е със скъсани кръстни връзки на коляното, и са се спрели на два варианта, първият и основен от които е Неделев, а резервен остава румънецът Константин Будеску от Астра (Гиургиу). Това обяви лично президентът на немския клуб Хелмут Хак.

Мениджърът на Гройтер Фюрт Роувен Шрьодер е пътувал миналата седмица до Пловдив, за да наблюдава лично Неделев при загубата на „Ботев” (Пд) от Любимец (0:2).

"Много интересно момче с голям потенциал. За съжаление знаем, че и други отбори с по-големи възможности от нас искат да го вземат. Все пак дано фактът, че работим добре с млади играчи го накара да дойде при нас", сподели Шрьодер пред "Билд".

Както е известно, „канарчетата” водят разговори с английския Тотнъм за трансфер на Неделев във Висшата лига на Англия. Според слуховете "шпорите" са готови да дадат 5 милиона евро за играча, докато Гройтер Фюрт е готов да предложи само 1 милион евро.

Вторият кандидат Константин Будеску вече вкара 10 гола за Астра от началото на сезона в румънската Лига 1. 24-годишният нападател има на сметката си две асистенции. Гройтер Фюрт ще се пробва да го вземе под наем до края на сезона за 300 000 евро с опция за откупуване на правата му.