Не тази на Неймар, не тази на Усман Дембеле, а трансферната сага на Стеван Йоветич е най-лудата и куриозна това лято. Става въпрос за объркване и много голямо раздразнение в един хеликоптер.

Който си мисли, че трансферът на бразилската звезда Неймар от Барселона в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро е най-лудото събитие на това лято, трябва да чуе тази история.

Всичко започва с един полет с хеликоптер на Стеван Йоветич, който е централен нападател на италианския елитен Интер. Нападателят бе на път за Франция, където трябваше да финализира своя трансфер в шампиона Монако. Когато хеликоптерът излетял, на борда му бил още един популярен пасажер. Това бил президентът на Олимпик (Марсилия) Жак-Анри Ейрод, чийто тим се срещна с Монако миналата неделя и загуби катастрофално с 1:6 при визитата си на стадион „Луи II”.

За Ейрод тази унизителна загуба е само помежду другото, защото на път за мача допуснал невероятен гаф. Той започнал разговор с Йоветич и въобще не го разпознал. Ейрод споделил на черногореца, че неговият тим съвсем скоро ще привлече Стеван Йоветич. Нападателят веднага обяснил на боса на марсилци с кого си има работа. След това Ейрод реагирал невъздържано на неприятния шок. Той бил ядосан и обвинил Йоветич, че вече са се разбрали за сделката и черногорецът трябвало да премине медицински прегледи.

В крайна сметка Монако обяви привличането на Йоветич от Интер в началото на тази седмица. 27-годишният черногорец подписа договор за четири сезона и ще носи №10 в Монако, с който досега играеше Килиан Мбапе. 18-годишният талант очаква скоро трансфер в ПСЖ.

СЛЕДЕТЕ ВСИЧКИ ФИНАЛНИ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА - ТУК!
БЛИЦ СПОРТ ПРЕДСТАВЯ ГОЛЕМИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА - ТУК!