Баскетболистите на ЦСКА записаха четвърти пореден успех в НБЛ, след като се справиха убедително със съпротивата на Спартак (Плевен) в своята зала. „Червените“ поведоха още в началото и въпреки лек спад през второто полувреме бяха категорични за крайното 101:87 в среща от 23-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Огромно значение за самочувствието на момчетата на Росен Барчовски имаше първата четвърт, в която те вкараха 39 точки срещу 23 за плевенчани.

Спартак бе без Станимир Маринов, получил травма по време на лагера на националния отбор, както и без Джасим Флойд, който е с тежка контузия. В игра за пръв път след 10 месеца извън терена се завърна Божидар Аврамов.

Нов супер мач за ЦСКА направи Таменанг Чо с 32 точки, 10 борби и 6 асистенции. 25 точки и 9 асистенции записа Брендън Йънг, 14 вкара Зейн Ноулс и 12 - Алекс Симеонов.

Ивко Ивков бе най-добър реализатор за Спартак с 18 точки, Семаджи Хейнс-Джоунс добави 16, Николай Стоянов - 14 и Цветомир Чернокожев - 11.

Възпитаниците на Росен Барчовски са на трето място в класирането с баланс 13-8, а плевенчани заемат шеста позиция с 10 победи и 11 поражения.

В следващия кръг на 11 март ЦСКА гостува на Шумен, а Спартак Плевен ще срещне Левски в зала "Триадица".