Ръководството на ЦСКА излезе с призив към феновете си да не предприемат действия във връзка с недопускането на тима в евротурнирите.

"Това може да доведе до нагнетяване на допълнително напрежение“, предупредиха от „Армията“. Шефовете на „червения“ клуб благодарят за подкрепата, но призовават да не се бърза с протестни акции.

Както е известно,  по-рано изтече информация, че феновете на ЦСКА готвят пътуване до Швейцария , след като клубът не бе допуснат до участие в Лига Европа. Официалният сайт на „червените” дори съобщи по-рано днес, че привържениците вече се организират и потеглят към Нион, където е седалището на УЕФА. 

Сега обаче протестът сигурно няма да се проведе.

Ето и целият текст от призива на ръководството без редакторска намеса:

"Армейци,

ПФК ЦСКА благодари за изразената готовност да защитите клуба и неговите права в Нион. Ръководството на клуба ви призовава да изчакаме решението на КАС преди предприемането на каквито и да било други действия. Нагнетяването на допълнително напрежение преди решението на съда в Лозана не би донесло позитиви за нашите справедливи искания. ПФК ЦСКА е предприел всички необходими законови мерки за защита на легитимното и извоювано на спортния терен право на клуба да участва в Лига Европа през настоящия сезон. Бъдете сигурни, че нашият клуб няма да остане безучастен при каквото и да е развитие на казуса."