След като босът на Формула 1 Бърни Екълстоун отхвърли спекулациите, че Турция ще бъде изключена като дестинация от календара за 2012 година, организаторите на надпреварата край Истанбул имат право да се надяват, че и догодина ще има състезание.

Както е известно на 3 юни ще има извънредно заседание на ФИА във връзка с Гран при на Бахрейн и дали то бъде включено в календара за този сезон. Със състезанието на пистата “Сахир” трябваше да бъде открит сезон 2011 във Формула 1, но то бе отложено заради безредиците и протестите срещу властта в Бахрейн. На 3 юни обаче ще бъде обсъден и календара за следващия сезон и дали Турция ще запази мястото си в него.

"Не искаме да си тръгваме оттук. И двете страни се опитваме да решим проблемите, които изникват. В сравнение със ситуацията преди състезанието, сега има 50% промяна в положителна посока. Бихме били доволни, ако провеждаме състезанията тук за същите пари, които плащат останалите домакини в Европа, като например Унгария", заяви Екълстоун.

"Останалите домакини вярват, че Формула 1 носи позитиви за страните ми. Ако на Турция не им трябва всичко това, което носи домакинството на Гран при, добре. Те решават какво е добро за тях, аз нямам думата", допълни британецът. /БЛИЦ