В неделя от 15:30 часа ТВ 7 ще излъчи авторски филм за състезанието от Формула 1 за Гран При на Турция. Надпреварата беше миналия уикенд на "Истанбул парк", а екип на телевизията засне в продължение на няколко дни кадри от боксовете на отборите, направи ексклузивни интервюта с част от пилотите като пред камерата на ТВ 7 застанаха Дженсън Бътън, Фелипе Маса, Люис Хамилтън, Хейки Ковалайнен и други.

За първи път в телевизионния ефир на България екип на родна медия имаше достъп до всяка една точка на "Истанбул парк". Репортерът Траян Сарафов и операторът Огнян Кръстев заедно с продуцента на една от най-влиятелните промоутърски компании свързани с Формула 1 "Рупърт Шелбърн" заснеха над 20 часа материал, като най-интересното от него ще бъде излъчено в неделния следобед.

Зрителите ще имат възможност да видят уникални кадри от времето на пилотите, което прекарват в боксовете през целия състезателен уикенд, както и новини с картина от кухнята на тимовете. ТВ 7 беше единствената телевизия, която имаше покана от организаторите за партито след старта в неделя. Любителите на Формула 1 ще видят как се забавляват най-бързите пилоти в света.

"Формула 1 Истанбул 2009" е с времетраене 30 минути. Филмът ще бъде първият от серията, които медията подготвя след всеки старт до края на календара във Ф1. На следващото състезание за Голямата награда на Великобритания /19-21 юни/ ТВ 7 отново изпраща специален екип, който ще бъде част от автомобилното семейство на Формула 1 на пистата "Силвърстоун".

На 21 юни точно в 14:15 часа започва студиото на ТВ 7 с нова визия и декор. В него пратеникът Георги Иванов ще се включва на живо от трасето с последни новини преди старта.
ТВ 7 планира 45 минутни студия преди всяко едно състезание до края на този сезон, като телевизията ще командирова репортерски екипи на всеки старт от календара.