Един от акционерите в Уилямс Тото Волф разкри, че клубът води преговори за връщането на Кими Райконен във Формула 1. В момента Кими се занимава с рали и НАСКАР, но източници близки до него споделиха, че той желае да се върне и във Ф1. Вчера дори стана ясно, че той си е намерил нов персонален спонсор от Катар, който може да му осигури безпроблемно завръщане в топ надпреварата.

“Това, което се говори в последните седмици, е вярно. Кими Райконен ще бъде чудесно попълнение към нашия екип и ние искаме да го привлечем. Подробности не мога да ви кажа, тъй като в момента се водят преговори. Гледаме и други момчета. Много ни допадат Жул Бианки и Валтери Ботас. Те могат също да са част от отбора като тестери", сподели Тото Волф.

Кими Райконен е роден на роден на 17 октомври 1979 година и е световен шампион от 2001-а с Ферари. В кариерата си има общо 18 победи и 62 подиума. Състезавал се е за Заубер, Макларън и три сезона за Ферари, след което през 2009 година премина в Световния рали шампионат (WRC) в отбора на Томи Макинен./БЛИЦ