Уникален шлем ще получи при завръщането си във Формула 1 германецът Михаел Шумахер. Седемкратният №1 ще сложи на главата си предпазна каска на стойност 12 000 евро. Тя е приготвена специално за него, подсилена е с титан и е най-здравият модел, правен досега.

В последните дни самият Шумахер нееднократно повтори, че едно от условията поставени пред Ферари за завърщането му е да запази изцяло и по-най-добрия начин здравето си. Това било изискването и на съпругата му Корина.

От Скудерията пък се застраховат, че така няма да се повтори инцидента с Фелипе Маса. На квалификацията за място бразилецът бе ударен от пружина с тегло 800 грама, откъснала се от намиращия се пред него болид на Рубенс Барикело. Частта счупи стъклото на шлема на Фелипе и го удари в областта на лявото слепоочие.

„Производителите от фирма „Шуберт" много бързо реагираха на нашата молба и в новия шлем визьорът е толкова стабилен, че едва ли може да бъде сериозно увреден от удар като при Фелипе", коментираха от щаба на Ферари.

Каската на Шуми ще бъде украсена от ляво с имената на дъщеря му Джина Мари и това на съпругата му Корина с китайски йероглифи. В задната част на шлема ще бъде нарисуван дракон. Горната част ше бъде пълна със звезди - седем на брой, отговарящи на титлите му във Формула 1. Вдясно на шлема пък ще бъдат изписани името на Михаел и това на сина му Мик./БЛИЦ