Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Съдиите на пистата "Хокенхайм" отнеха второто място на Себастиан Фетел в Гран При на Германия, спечелено от Фернандо Алонсо. Пилотът на Руд Бул беше санкциониран с 20 секунди заради неправилна маневра при изпреварването на Дженсън Бътън в битката за втората позиция.

Така след скандалното решение, което хвърли в потрес всички фенове на Фетел в Германия, втори остава Дженсън Бътън, трети е Кими Райконен, а Камуи Кобаяши става четвърти. Себ беше върнат на 5-ата позиция, като вече изостава на 44 точки от лидера в класирането и победител на "Хокенхайм" Фернандо Алонсо.

Официалният мотив за наказанието е нарушение на т. 20.2 от правилника на ФИА при изпреварване на Дженсън Бътън. Тогава Фетел излезе от пистата, за да избегне сблъсък с пилота на Макларън. Стюардите обаче прецениха, че маневрата е била с цел да се облагодетелства в класирането.

Решението е изключително разочароващо за Фетел, който се надяваше на силно представяне в Германия. Пистата Хокенхайм е на 50 км от родното му място и Себастиан се ползваше с подкрепата не само на хилядите си фенове, които бяха на трибуните, но и на цялото си семейство и приятели.

Изпреварването на Фетел: