"Мъжкият бордъркрос бе една руска рулетка", заяви бащата и треньор на Александра Жекова - Виктор.

"В понеделник нямаше един старт без падане. Освен това паднаха четирима водачи. Шампионът бе със 17-о време след квалификациите, после падна и в първия рън, а на финала направи три изпреварвaния, за да премине от четвърта на първа позиция", разказва Виктор Жеков.

Той подготвя бордовете на Сани повече от 4 часа в деня преди старта. Причината - тежките и непредвидими условия в планината Сайпръс. Ако те са много тежки, организаторите са оставили вратичка за леко отлагане на старта във времето с час или два.

"Имам вакси и за вода", каза на шега Виктор, който тези дни заедно със своите колеги е подложен на истински тест по отношение мазането и подготовката на бордовете.

Жребият отреди Александра Жекова да стартира втора в квалификациите, което според нея и баща й е добре. Най-добрата ни сноубордистка започва участието си във Ванкувър тази вечер след 20 часа, когато са квалификациите. Финалът е малко след 22 часа българско време.

"Ако не друго, поне трасето няма да е изровено", заяви Жекова.

От времето и в квалификациите ще се определи участието и в директните елиминации. Късно снощи Сани изгледа пет пъти състезанието при мъжете, на същото трасе, на което е предвиден бордъркросът за жени.