Българските представители Килиан Албрехт и Стефан Георгиев завършиха в първите 25 в състезанието на слалом от алпийските ски на олимпийските игри във Ванкувър. Албрехт завърши на 20-а позиция, докато Георгиев е 25-и.

Титлата изненадващо спечели италианецът Джулиано Рицоли. Той завърши с общо време 1 минута, 39,32 секунди. Той стана първия италианец с олимпийска титла в слалома от Алберто Томба през 1988 г. Времето му бе по-бързо с 0,16 секунди от това на сребърния медалист Ивица Костелич от Австрия. Трети на 0,28 секунди остана Андре Мирер от Швеция.

Рицоли, чиято единствена победа в Световната купа бе през този сезон в Загреб, водеше с 0,43 секунди след първия манш, но удържа на напрежението и заслужено спечели олимпийската титла.

Защитаващият златния си медал от Торино Бенямин Райх от Австрия остана на четвърто място, което означаваше, че австрийският мъжки отбор остана без медал за първи път от 1936 г., когато алпийските ски стават олимпийски спорт.

Килиан Албрехт, за когото това бе последен старт в кариерата, завърши на 20-о място – на 3,04 секунди зад победителя. Георгиев остана 25-и – на 4,60 секунди.

Атракцията на дисциплината Кваме Нкрумах-Ачеампонг от Гана, който е известен като „Снежния леопард” финишира на 47-о място с изоставане от 43,28 секунди. От пресеклите финалната линия зад него остана само Ерион Тола от Албания, който закъсня с 1:04,56 минути спрямо победителя./БЛИЦ