България днес можеше все пак да има олимпийска шампионка от зимните игри във Ванкувър. Преди старта на настоящия сезон руската биатлонистка Анастасия Кузмина, която стана олимпийска шампионка в спринта на 7,5 км и спечели сребърен медал за Словакия в преследването на 10 км, е молила да бъде взета в националния ни тим. Причината – в родината си тя е едва 3-4 резерва. Новината съобщи бившият треньор на националния отбор Боран Хаджиев. Пред репортер на БТА той дори показа текстово съобщение на мобилен телефон с нейна снимка.
"През лятото двамата с мъжа си тренираха на Белмекен. Нямаха почти никакви пари и се наложи съпругът й да пренощува безплатно при нас на бунгалата. Още тогава Кузмина ме помоли да направя каквото е възможно да бъде натурализирана и да се състезава за България. Обсъдих това с ръководството на федерацията, но в крайна сметка те не взеха положително решение. Съжалявам само за това, тъй като покрай нея и Павлина можеше да бъде сглобен един нов боеспособен женски отбор. Сега ще чакаме за това дълги години", каза Хаджиев.
"По-късно получих още веднъж молба от нея, но до нейното привличане в България не се стигна, за което много съжалявам", коментира още Боран Хаджиев.