Килиан Албрехт се надява, че ще може да участва на Олимпиадата, въпреки контузията. Вчера следобед състезаващият се за България австриец падна тежко в долната част на една от тренировъчните писти в Уистлър. На 30 метра от лифта неравност дебалансира ските на Килиан и той почувства силни болки в стъпалото. По-късно в поликлиниката на олимпийското село установяват изкълчване на глезена и разтегнанти връзки. 

В момента левият крак на алпиеца е обездвижен в специална обувка. Албрехт ходи трудно, но все пак се справя без патерици. Снощи болката е била много силна, днес е намаляла, а отокът - спаднал.

„Аз съм оптимист. Преди 10 години получих асолютно същата контузия, но на дясното стъпало. Спомням си, че тогава 10 дни по-късно стартирах на слалом за Световната купа и станах 25-и”, сподели състезателят.

Според доктора на българската олимпийска делегация Първан Първанов скиорът се нуждае от покой в областта на стъпалото и точно заради това са решили да прибегнат до въпросната обувка-корито.

Следващите 24 часа ще покажат дали Албрехт ще има шанс да участва на Игрите. Килиан е записан за стартовете на гигантски слалом и на слалом. Първият е във вторник - 23 февруари, а вторият е в предпоследният ден на Игрите – 27 февруари.

Слагат се и специални лепенки на стъпалото му за по-бързото възстановяване. Препоръчана му е акупунктура и Килиан вече е минал един сеанс, утре му предстои втори.

„Едва ли ще мога да се възстановя за гигантския. Все пак се надявам, че за слалома ще съм на линия. Ако трябва ще скоча в ски-обувките, ще стисна зъби и ще се пусна”, допълни Албрехт./БЛИЦ