Времето за пореден път провали програмата на състезанията в олимпийските ски на олимпийските игри във Ванкувър, след като вторият манш на гигантския слалом при жените бе отложен с един ден.

Първото спускане се проведе при обилен снеговалеж и силна мъгла. Организаторите съкратиха трасето на два пъти отлагаха старта на втория манш преди накрая да го преместят за следващия ден.

Въобще не е ясно дали и тогава състезанието ще може да се проведе, тъй като според прогнозата се очакват валежи от дъжд и сняг. Под сериозна въпросителна са и предвидените за утре стартове в северните дисциплини.

Климатичните условия за пореден път създават хаос в алпийските надпревари във Ванкувър. Първите стартове при мъжете и жените в алпийските ски бяха преместени за по-късни дати, след като топлото време и омекналите писти попречиха на провеждането им.

След първия манш на гигантския слалом при жените води Ализабет Гьоргъл от Австрия, която се спусна за 1 минута и 15,12 секунди. Втора е Тайна Бариос от Франция, която изостава само на 0,02 секунди. Трета на 0,16 секунди е друга австрийка Катрин Цетел.

Българската състезателка Мария Киркова не успя да финишира и отпадна още в началото на трасето. Сред отпадналите е и Линдзи Вон, която падна тежко след средата на пистата. По собствените й думи не е сигурно оставането й на олимпийските игри. Сред завършилите първия манш е първата представителка на Иран на зимни Игри – Маржан Калхор, която финишира на 21,75 секунди зад лидерката Гьоргъл./БЛИЦ