Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер подчерта, че възпитаниците му трябва да получат колкото се може по-малко голове от Байерн, защото това ще бъде от решаващо значение за крайния изход от 1/8-финалния сблъсък между двата тима в Шампионската лига. „Топчиите” посрещат баварците в първия мач утре вечер от 21:45 часа българско време.

"През миналата година отпаднахме само заради правилото за голове на чужд терен, а това доказва, че у дома е най-важното да не получаваш голове. Сега ми се струва, че сме в по-добро псхологическо състояние. Настроени сме за победа утре. Много е важно да започнем добре, защото в подобни мачове цена има всяка минута. Ние разбираме това и ще се опитаме да започнем колкото се може по-силно”, сподели Венгер.

„Знаем, че играем с фаворита в турнира, но продължаваме да вярваме в себе си. От старта на сезона се опитваме да даваме своя максимум във всеки един мач. Нашият отбор е силен със своя дух, ние сме обединени от една идея и имаме голямо желание да победим. Така е било винаги, но понякога вярата в собствените сили не достигаше. Станали сме по-силни в това отношение. Байерн сега е най-добрият отбор в света. Те побеждават във всеки мач, спечелиха Шампионската лига, световното клубно първенство", допълни френският специалист.

Арсенал и Байерн се срещнаха на 1/8-финалите и през миналия сезон, като тогава си размениха по две победи на чужд терен – 3:1 за баварците и 2:0 за „топчиите”, но немският тим продължи напред заради повечето голове на чужд терен.