Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри огромното си разочарование от загубата с 1:3 от Монако в първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига. Димитър Бербатив вкара един от головете за „монегаските”.

Френският специалист обаче вярва, че „топчиите” няма да се предадат и ще търсят по-убедителен успех в реванша, за да могат да продължат в следващата фаза.

"На почивката казах на футболистите да запазят хладнокръвие. „Бяхме наясно, че първото полувреме беше важно, за да запазим спокойствие, но сами сме си виновни, че при 1:2 се открихме толкова много. Не сме се предали. Ще се опитаме да изглеждаме по друг начин в реванша", заяви Венгер.

"Третият гол направи задачата ни изключително трудна. В този мач изобщо не действахме рационално. Емоциите взеха връх над здравия разум и планът ни не сработи. Сякаш психологически не бяхме готови", коментира още французинът.

"Можехме да спечелим още в първите 20 минути, но Монако е отбор, съставен от физически силни футболисти. Пропуснахме много положения, а на това ниво подобни грешки се наказват. Надявам се играчите ми да не са подценили съперника. Всеки мач се решава на терена, а не от това кой е определян за фаворит. Днес Монако игра отлично, а ние - не. Съжалявам за пропуските на Оливие Жиру. Това бяха лесни ситуации", завърши специалистът.