Барселона се измъчи у дома срещу последния Гранада за минималната победа с 1:0 на „Камп Ноу” в среща от десетия кръг на Примера дивисион. Рафиня Алкантара (48) вкара единствения гол за каталунците с атрактивна задна ножица.

Преди мача Луис Суарес показа на феновете "Златната обувка" за най-добър голмайстор в Европа за миналия сезон.

Гостите от областта Андалусия започнаха силно с атаки по двете крила и още в първата минута вратарят на каталунците Марк-Андре тер Щеген трябваше да се намеси след шут на Габриел Силва. Постепенно домакините овладяха инициативата и на свой ред създадоха положения за гол пред противниковата врата. В 7-ата минута удар на Меси беше отклонен, а седем минути по-късно Исаак Куенка изчисти топката пред погледа на Неймар. В 28-ата минута пък  Луис Суарес беше изведен сам срещу вратаря Гийермо Очоа, но беше застигнат от бранители и спрян. До края на полувремето пропуски за домакините направиха Рафиня Алкантара и Луис Суарес.

След почивката в 48-ата минута Неймар от три метра нацели близката греда, а топката попадна в Рафиня, който със задна ножица вкара за 1:0. Последваха пропуски на Неймар и Сержи Роберто. В 79-ата минута Неймар направи страхотен пробив по лявото крило и беше фаулиран на дъгата пред наказателното поле, но прекия свободен удар не последва нищо опасно. Три минути след това Луис Суарес можеше да се разпише, но след ударът му с глава топката отиде в ръцете на вратаря Очоа. Играчите на Луис Енрике продължиха да търсят второ попадение, но така и не успяха да реализират такова до последния съдийски сигнал.

С успеха си Барселона събра 22 точки и отново е на една пред третия Атлетико (Мадрид) и четвъртия Севиля, но на 2 зад лидера Реал (Мадрид). Гранада остава на дъното с едва 3 точки и без победа от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!