Румънката Ирина-Камелия Бегу получи разрешение да доиграе мача си срещу рускинята Екатерина Александрова от втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, въпреки че хвърли ракетата си и тя отскочи към публиката на трибуните.

31-годишната Бегу победи поставената под номер 30 в схемата Александрова с 6:7(3), 6:3, 6:4, но това бе поредният епизод от гневни избухвания на тенисисти в последно време, пише агенция „Ройтерс“.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Инцидентът се случи в третия сет и след него малко дете от първите редове на трибуните избухна в силен плач, тъй като ракетата на Бегу едва не го удари. Мачът беше прекъснат за няколко минути, тъй като уплашеното хлапе трябваше да бъде успокоено от родителите си. 

През това време съдията Анис Ресаиси повика супервайзър и направи анализ на ситуацията. Нервната реакция на румънката бе санкционирана за неспортсменско поведение, но й бе разрешено да доиграе мача.

След края му Бегу направи всичко възможно, за да развесели детето, и позира за снимка с него.

„Това беше унизителен момент за мен и не искам да говоря много, а да се извиня. През цялата ми кариера не съм правила нещо подобно и се чувствам много зле. Изключително много съжалявам, защото това наистина беше унизителен момент“, каза Ирина-Камелия Бегу на пресконференцията след мача си от "Ролан Гарос".

Попитана дали е очаквала да бъде отстранена, Бегу отговори, че не е очаквала ракетата да отскочи толкова от клея.