Ливърпул вече е на крачка от финал за Купата на лигата. В първи полуфинален мач от турнира "червените" победиха коравия Сток Сити с 1:0 като гости и си осигуриха комфортна преднина преди реванша на "Анфийлд". В герой на вечерта се превърна резервата Джордан Айб. Той вкара единственото попадение в 37-ата минута.

Ливърпул излезе за рекорден 16-и полуфинал в тази надпревара. Сток Сити пък беше преодолявал и двата полуфинала в турнира, в които бе участвал досега – през 1963/64 и 1971/72.

Лошите новини за мениджъра на победителите Юрген Клоп обаче са контузиите на Коутиньо и Ловрен. Първият беше заменен още в 18-ата минута, а вторият – в 34-ата. Все още не е ясно какво точно е състоянието на двамата.

На мястото на Коутиньо на терена се появи Айб. Фатална за домакините се оказа 37-ата минута. Тогава Лалана напредна и почти от аутлинията върна за Алън, който не успя да засече от движение. Топката обаче попадна у непокрития Айб, който хладнокръвно опъна мрежата за 0:1. Младокът е вкарал три гола през този сезон бяха все в турнирни мачове (2 за Купата на лигата и 1 в Лига Европа).

Секунди преди почивката се получи и най-чистото положение за домакините. Глен Джонсън излезе сам срещу Симон Миньоле, но не успя да го преодолее.  Вратарят отрази след почивката и коварен изстрел на Хоселу.

Ливърпул спечели рекордната си осма Купа на лигата през 2012 г., побеждавайки Кардиф с дузпи.

В другата полуфинална двойка се срещат Евертън - Манчестър Сити. Сблъсъкът е утре от 22,00 часа на "Гудисън Парк".


Сток Сити: Бътлънд, Питерс, Джонсън, Шукрос, Камерън (46 - Уолтърс), Волшайд, Афелай, Къркич (69 - Хоселу), Уилън, Арнаутович, Шакири (83 - Крауч)

Ливърпул: Миньоле, Ловрен (34 - Милнър), Туре, Клайн, Морено, Джан, Лукас, Алън (79 - Бентеке), Лалана, Коутиньо (18 - Айб), Фирмино