Реал (Мадрид) победи трудно у дома Селта с 2:1 в среща от втория кръг на испанската Примера дивисион.

В отсъствието на Карим Бензема и Кристиано Роналдо в атаката на домакините бяха Гарет Бейл, Алваро Мората и Марко Асенсио, а зад тях титуляр в халфовата линия се завърна Лука Модрич.

В първите минути липсваха сериозни положения за гол през двете врати, а в 29-ата минута Лука Модрич се освободи от Пабло Ернандес, напредна и шутира от 22 метра, пращайки топката в напречната греда. След това до края на полувремето пропуски направиха пак Модрич и Гарет Бейл. Фабиан Ореяна и Гуидети застрашаваха вратата на "белия балет”, но без точни изстрели в очертанията.

След почивката домакините търсеха по-активно гола и след пропуски на Бейл и Асенсио се стигна до 60-ата минута, когато Модрич изведе Асенсио, който загуби директния спор с вратаря Серхио Алварес, но Мората се разписа за 1:0 при добавката. От телевизионните повторения стана ясно, че нападателят е бил в положения на засада при първия удар на Асенсио.

Каземиро и Мората направиха нови пропуски в следващите минути, а в 67-ата чилиецът Фабиан Ореяна получи топката от Гуидети и с техничен шут изравни за 1:1. Треньорът на домакините Зинедин Зидан реагира и пусна в игра Хамес Родригес, а Реал тръгна смело в атака да търси победен гол. Той бе отбелязан от Тони Кроос в 82-ата минута след пас на Лукас Васкес. В 90-ата минута Васкес можеше да направи победата на домакините по-изразителна, но след рикошет топката излезе в ъглов удар.

В крайна сметка Реал спечели втори пореден мач и има пълен актив от 6 точки. Селта все още няма спечелени точки.



ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!