Атлетик Билбао стигна драматично до 2:2 у дома срещу Осасуна в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, печелейки точката след грешка на вратаря Серхио Ерера в последните секунди. Гостите поведоха с 2:0 с попадения на Раул де Аро и Рубен Гарсия, но попаденията на Иняки Уилямс и Асиер Виялибре донесоха точката на баските.

Началото бе по-активно за Атлетик Билбао, като в 6-ата минута Иняки Уилямс прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. След още 12 минути Осасуна отговори, като гол на “червените” също бе отменен.

В 38-ата минута Икер Муниян си помисли, че е дал аванс на баските. Той получи в наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на вратаря на гостите. След намесата на ВАР обаче голът не бе признат заради засада. Броени секунди след това Осасуна поведе. Раул Де Арио имаше много пространство в наказателното поле, от което се възползва, и нанесе прецизен удар в долния ляв ъгъл.

Три минути след началото на второто полувреме гостите стигнаха до втори гол. Те се възползваха от грешка в защитата на Атлетик, а Рубен Гарсия бе голмайсторът за 0:2. В 58-ата минута Иняки Уилямс върна едно попадение за баските след точен удар в десния ъгъл на вратата на Серхио Ерера.

Атлетик се опита да натисне след това в търсене на изравнителен гол, но не успяваше да стигне до опасни положения пред вратата на Осасуна. В първата минута на добавеното време домакините можеха да изравнят. Иняки Уилямс сложи топката на главата на Асиер Виялибре, но той прати изстрела си право в Ерера. Така се стигна до 96-ата минута, когато вратарят Ерера допусна детинска грешка. Той изпусна топката при центриране и Виялибре вкара от близко разстояние, с което донесе точката на баските.

Атлетик е с 62 точки и запазва минимални шансове за класиране в Шампионската лига. Осасуна бе в негативна серия от 4 поредни загуби. Тимът се намира на 13-ото място с 40 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!