Евертън изненадващо срази у дома Челси с 2:0 в мача им от 31-ия кръг на английската Висшата лига и остави „сините“ на 3 точки от четвъртата позиция, последната даваща право на участие в Шампионската лига.

Гостите започнаха по-активно на „Гудисън Парк“ и направиха пропуски в първите минути чрез звездата си Еден Азар, който дори нацели гредата. Това беше 20-а греда за лондонския тим, който е лидер по този показател този сезон. Гонсало Игуаин също бе разочарован от вратаря на „карамелите“ Пикфорд. В края на първата част Педро прати топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено заради засада.

След почивката тимът от Ливърпул показа друго лице и веднага създаде опасни положения, но Кепа спаси удар на Андре Гомеш, а Бернард за малко не засече от близка дистанция центриране на Калвърт-Люин. Бразилецът Ричарлисон (49) обаче бе точен след добавка и даде преднина на „карамелите“, които удвоиха аванса си чрез Гилфи Сигурдсон (72). Лондончани имаха превес по отношение владението на топката, но така и не с отърсиха от шока и не успяха да стигнат дори до почетен гол след общо 5 точки удара в очертанията на вратата.

Евертън записа 11-а победа този сезон и с 40 точки остава на 11-а позиция. Челси пък допусна седмо поражение и запазва шестото място с 57 точки, изоставайки на една от петия Манчестър Юнайтед и на три от четвъртия Арсенал.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019