Торонто Мейпъл Лийфс официално представи новото си лого, което ще бъде използвано от сезон 2016/17 на НХЛ. Емблемата беше представена след победата на „кленовите листа“ с 4:3 след продължение над Бостън Бруинс. Новото лого изключително много напомня, използваното от клуба в периода 1938-1967 г.

„Нашата организация искаше да се върне към корените си. Към 1927 г., когато легендата Кон Смайт прекръсти Торонто Сейнт Патрикс на Торонто Мейпъл Лийфс и наложи емблемата с кленовото листо. Тогава той е вдъхновен от нашивката на канадските войници по време на Първата световна война. Смайт е искал тимът да носи емблемата с чест, гордост и смелост. Това е целта ни и за следващата глава от историята на клуба“, заяви президентът на Торонто Мейпъл Лийфс Брендън Шанахан.

Новото лого изглежда елементарно, но в него има много символизъм. Според клуба листото има 31 остри върха. Това е препратка към 1931 г., когато отваря легендарната зала „Мейпъл Лийф Гардънс“. Листото има и 17 жилки, които символизират 1917-а – годината на основаване на клуба. Последният детайл вероятно е и най-хитрият. 13 от жилките са над надписа Торонто Мейпъл Лийфс и символизират спечелените от „кленовите листа“ Купи Стенли.