Витоша (Бистрица), който от 2016 година насам е неизменна част от професионалния футбол, се завръща на футболната карта. "Тигрите" ще стартират новия сезон от Трета лига, след като през есента изненадващо се отказаха от участие във Втора лига след осмия кръг. 

Впоследствие клубът се концентрира изцяло върху детско-юношески футбол. Именно върху младите ще падне акцентът сега, тъй като от столичният клуб ще налагат основно на собствени кадри в Югозападната трета лига в комбинация с опитни футболисти. Целта ще бъде да се изгради силен и стабилен тим, който да радва с привлекателен футбол. 

Николай Христозов поема първия тим на "зелените" от Бистрица, а негов помощник ще бъде Йордан Върбанов. И двамата са бивши играчи на клуба. 

Валентин Галев ще бъде треньор на вратарите, а юношата на Локомотив (София) ще играе и за първия отбор. За последно той бе в Спартак (Плевен). 

"Да се надяваме, че енергията на младите треньори ще върнем емоциите във Витоша (Бистрица) и отборът отново ще радва футболния фен", обявиха от ръководството пред "Труд". 

Витоша бе част от елита на България в периода 2017-2020 г., на два пъти бе на 1/8-финал за Купата на България.