Треньорът на Витоша (Бистрица) Енгибар Енгибаров заяви, че играчите му са можели да спечелят мача, ако футболист на Черно море е бил изгонен при 0:0. „Моряците“ победиха с 2:0 в Бистрица, а ситуацията, за която говори Енгибаров, бе в 41-ата минута, когато Пламен Димов препъна Запро Динев. Според наставника на „бистришките тигри“, ако повечето отбори в efbet Лига премахнат чужденците от състава си, то разликата с Витоша ще се види само „на кантар”.

„Мисля, че първото полувреме надиграхме отбора на Черно море. За мен най-важният момент в мача беше жълтият картон на капитана им, като аз лично мисля, че при тази ситуация съдията трябваше да го изгони. Ако бяха останали с 10 човека, мачът се променяше, но за жалост през втората част им дадохме инициативата. Тогава те бяха по-добри от нас”, призна Енгибаров.

„Това е пътят. Ако махнем чужденците на повечето отбори, работата с Витоша ще бъде „на кантар”. Чест прави на президента, че иска да играят само българи. Нямам против, ние сме българи и трябва да ги развиваме. Ако имаме тук 4-5 класни чужденци, ще изглеждаме по коренно различен начин, но за тази работа се изисква и смелост”, добави наставникът на тима от Бистрица.

„Имаме нужда да се подобрим навсякъде. Работим по селекцията. Емил Гъргоров е гениален играч и той е лидер на нашия отбор. Когато играе, нещата са различни. Когато играхме с ЦСКА 1948 и той игра, ги победихме категорично. Играе ли, нещата изглеждат по коренно различен начин“, каза още Енгибаров.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020