Tреньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов за пореден път изрази оптимизъм и вяра, че голямата цел пред отбора – оставане в Първа професионална лига, е напълно постижима. Наставникът, който днес навършва 45 години, е убеден, че липсата на напрежение и търсенето на резултати на всяка цена в крайна сметка ще окажат положително влияние върху футболистите му и те ще се преборят за мястото си в майсторската група.

„През миналия сезон Витоша (Бистрица) имаше много голям късмет, защото отборът влезе в Първа лига. Това беше една от хубавите години в историята на клуба. Никой не очакваше да влезем в елита. Аз по принцип съм оптимист във всяко отношение и вярвам, че добрата серия за отбора ще продължи. Витоша може да остане в Първа лига“, убеден е Ангелов.

„Ние се подготвяме по програмата си за втората част от сезона, но не правим крупни планове. При нас не всичко е на всяка цена и това ни освобождава от напрежение. Беше грешка, че започнахме да играем офанзивно. След това пък преминахме към дефанзивна игра, но ще успеем да намерим баланса. В част от първото полувреме срещу Верея видях лицето, което искам моят състав да показва“, допълни още треньорът.

„Няма нужда да се привличат нови футболисти, ако са като нашите. Искам да вземем хора, които ще вдигнат класата на отбора. Малко вероятно е да вземем чужденци. Смятам, че ние, българите, сме талантлива нация, и могат да се гонят високи цели и с българи“, коментира селекцията наставникът на Витоша след което изказа мнението си и за предстоящата зимна подготовка, която ще протече изцяло в България.

„За нас е по-добре, че ще се готвим в България, защото противниците няма да са се адаптирали към условията у нас. Нали все пак първенството се играе в България, а не в Турция. Но ние ще се борим за победа с всички отбори, независимо за кой съперник става въпрос. А накъде ще тръгне първенство, ще стане ясно в първите 5-6 мача“, каза още Костадин Ангелов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018