12 отбора ще вземат участие в мъжката Европейска лига по волейбол. Финалната четворка ще се проведе в Бурса (Турция), съобщи ЦЕВ. Участниците ще бъдат разпределени в три групи, като всеки от тях ще домакинства на един тридневен турнир в своята група. В Група А попаднаха Словакия, Белгия, Австрия и Дания. В Група В ще се конкурират Испания, Чехия, Черна гора и Унгария, а в Група С място сред полуфиналистите ще си оспорват Турция, Португалия, Израел и Беларус.

Календарът предвижда от 13 до 16 юни домакини да бъдат Австрия, Унгария и Беларус. От 20 до 23 юни мачовете ще се играят в Дания, Испания и Израел, от 27 до 30 юни битките ще се водят в Беларус, Черна гора и Турция, а в последния уикенд от груповата фаза – 4 до 7 юни, домакини ще бъдат Словакия, Чехия и Португалия.

Освен Турция, за полуфиналите ще се класират първенците в трите групи. Ако домакините са между тези три тима, тогава и вторият отбор с най-добри показатели ще намери място във Финалната четворка. Победителят в Европейската лига отново ще получи право да играе в междуконтинентална квалификация за Световна лига 2014./БЛИЦ