Двукратният световен и европейски клубен шампион по волейбол БГ Тренто продължава страхотната си серия от победи в италианската Серия А1 като записа 17-и пореден успех. Момчетата на Радо Стойчев спечелиха много драматично у дома срещу Лубе Банка Марке (Мачерата) с 3:2 (25:14, 20:25, 25:18, 17:25, 15:8) в дербито на 17-ия кръг.

Звездата и капитан на световните шампиони Матей Казийски игра цял мач и завърши с 12 точки, а най-резултатни бяха кубинският посрещач Османи Хуанторена и чешкият диагонал Ян Щокър с по 14 точки. Въпреки това за най-полезен играч (MVP) на мача бе определен бразилският разпределител на тима Рафаел Де Оливейра. Българският национал Валентин Братоев влезе за малко в игра във втория и четвъртия гейм като се отчете с един сгрешен сервис и две грешки в атака, докато Цветан Соколов не се появи в игра.

За Мачерата хърватският национал Игор Омръчен реализира 22 точки. Световните шампиони останаха начело във временното класиране на Серия А1 с 49 точки, с девет точки преднина пред шампиона и носител на Купата на Италия Бре Банка Ланути (Кунео) с Владо Николов./БЛИЦ