Итас Диатек Трентино (Тренто), воден от националния ни селекционер Радостин Стойчев, записа 19-а поредна победа в първенството на Италия. Двукратният световен и европейски клубен шампион по волейбол постигна чист успех с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:20) като гост в най-българския сблъсък в мъжкото първенство на Ботуша - с Тоно Калипо (Вибо Валентия), където също се подвизават трима наши сънародници.

Измежду българите в Тренто в игра се появи само Цветан Соколов. Той замени Ян Щокр по време на втория гейм и остана в игра до края. За около гейм и половина талантливият младок стана втори по резултатност за своя тим с 9 точки (2 аса, 7 атаки при 54% успеваемост).

Матей Казийски и Валентин Братоев бяха в тимовата листа на Стойчев, но не влязоха в игра. За домакините централният блокировач Николай Николов се отчете с 6 точки в нападение при 75% успеваемост. Той получи и най-високата статистическа оценка измежду всички на игрището. Неговият съотборник Венцеслав Симеонов игра само в първия гейм и завърши с 3 точки от атака при 30% успеваемост. Методи Ананиев отново не бе в отборния списък на Тоно Калипо за този мач. MVP и топреализатор на мача с 14 точки стана кубинецът Османи Хуанторена от гостите.

Така Тренто продължава да бъде непобеден вече 19 мача от началото на сезона и води убедително в класирането с 55 точки, следван от Бре Банка с 45 от 15 победи и 4 загуби и Лубе Банка с 41 точки. /БЛИЦ